Hur dränerar man en krypgrund i Bollnäs?

Är du nyfiken på hur en dränering av krypgrund går till? Vi går igenom vad en krypgrund är, och förklarar hur man går tillväga när man dränerar en krypgrund. Behöver du hjälp att avgöra om din krypgrund behöver en dränering i Bollnäs finns vi självklart till hands för att guida dig!

Välkommen till din lokala expert på dränering i Gävleborgs län! Vi har lång erfarenhet och gedigen kunskap om allt inom dränering. Våra skickliga medarbetare har utfört en mängd dräneringar i allt från Bollnäs till Edsbyn och Alfta, och är alltid redo att ta sig an nya projekt. Du kan tryggt lämna dräneringen av din krypgrund i våra rutinerade hantverkares händer. Vi ser till att arbetet blir utfört effektivt och korrekt enligt branschens alla regler. Behöver du hjälp med dränering i Bollnäs med omnejd? Kontakta oss så berättar vi mer!
 

 Vad är en krypgrund?

En krypgrund är det ventilerade utrymme under ett hus som skapas mellan markytan och bjälklaget. Den vanligaste krypgrunden består av en murad grundmur som själva huset står på. Den har ett väl isolerat bjälklag som kan vara isolerat med allt från stenull till glasull eller sågspån.

Krypgrunden är en vidareutveckling av torpargrunden och stammar från 1960-talet. Idag är omkring 30 % av alla hus i Sverige är byggda på krypgrund. Att den är kostnadseffektiv att bygga är en av anledningarna till populariteten. En vanligt problem som kan uppstå är dock att det ofta blir för höga fuktvärden. Detta beror på att fukt kan tränga in i grunden, som i sin tur tas upp av trossbotten och golvbjälklaget. Har man otur kan det leda till att man får problem med mögel och röta.

Så går det till när vi dränerar din krypgrund i Bollnäs

Dränering innebär många gånger ett stort projekt där det är av viktigt att noggrant planera hela arbetsprocessen. Vi finns med dig i alla delar av processen och ser till att arbetet utförs på ett professionellt sätt. Våra erfarna hantverkare har den kompetens som krävs för att göra en fackmannamässigt utförd dränering. Vi har rätt utrustning, utbildade medarbetare och alla certifikat som krävs. Tack vare vår långa yrkesvana kan vi dessutom utföra våra projekt på ett tidseffektivt sätt till ett konkurrenskraftigt pris. Är du nyfiken på hur en dränering går till? Nedan beskriver vi kortfattat de olika stegen för en vanlig dränering i Bollnäs av en krypgrund.


Dränering utförs vanligtvis precis utanför grunden, dock finns det tillfällen när man även behöver utföra en dränering av krypgrunden direkt under bostaden. En dränering av en krypgrund inleds med att vi gräver bort marken intill grunden. Detta görs för att dräneringsrör som ska föra bort vattnet ska läggas kring grunden. Därefter lägger vi ut ett lager av grus, som har en dränerande effekt. Över gruset placeras sedan dräneringsrören varpå ytterligare ett lager med grus appliceras. På detta lager lägger vi sedan en fiberduk, vars syfte är att skydda hela dräneringsanordningen från att täppas till av jord. På fiberduken placeras sedan antingen grus eller jord. Vilket vi använder för just din dränering beror på en rad olika faktorer och bedöms från fastighet till fastighet. När arbetet är slutfört gör vi alltid en utförlig slutbesiktning tillsammans med dig.

Sänk kostnaden för din dränering i Bollnäs med ROT-avdrag

När du som privatperson anlitar oss för att dränera din krypgrund i Bollnäs med omnejd har du rätt att göra ROT-avdrag. ROT-avdraget är en skattereduktion som minskar arbetskostnaden för din dränering i Bollnäs. Detta innebär att du får dra av 30 procent av kostnaden för själva arbetet. Du som kund ansöker inte själv om ROT-avdraget utan vi drar av en del av arbetskostnaden på fakturan till dig. Läs mer om ROT-avdrag här. 

 

Har du frågor eller funderingar kring dränering eller vet du redan nu att du vill boka tid för en dränering i Bollnäs eller närliggande områden? Kontakta oss redan idag så hjälper vi dig!