Experter på dränering från Bollnäs listar fem tecken på att du behöver dränera ditt hus

Har du fått en unken doft i källaren, svarta fläckar på källarväggarna, färg som flagnar eller mögel så visar detta på att du har fått in fukt i din källare. Den vanligaste orsaken till fukt i källaren är att dräneringen för din fastighet i Bollnäs inte längre fungerar.

Om du har fukt i din källare finns det en risk att det utvecklas mögel som kan leda till ohälsa hos de som vistas i fastigheten. Om man inte mögelsanerar och åtgärdad problemet som skapar fukt i källaren finns en risk att mögelsporerna vandrar vidare upp in i bostaden. Om vatten tränger in i din husgrund kan du även få problem med sättningar som kan skada din fastighet.

 

Det kan finnas flera skäl till varför det kommer in fukt i källaren men vanligast beror det på att din fastighet i Bollnäs saknar en fungerande dränering. Du kan kontakta oss på Gårdsmark för mer information om hur vi kan hjälpa dig om du behöver genomföra en dränering av ditt hus i Bollnäs.

 

Fem tecken på att ditt hus i Bollnäs behöver ny dränering

  1. Om vatten tränger in i din källare genom väggen eller golvet beror det vanligtvis på att din dränering inte fungerar så att vattnet kan rinna undan utan istället samlas vid husgrunden.
  2. Om marken runt din fastighet är blöt och fuktig kan det bero på att grundvattnet har stigit.
  3. Om ditt hus har sättningar som gör att det sjunker ned i marken beror det vanligtvis på att det finns vatten som inte rinner undan. Vatten kan också tränga in i husgrunden vilket kan göra att armeringen rostar och tappar sin hållfasthet, vilket också leder till sättningar.
  4. Svarta fläckar på väggar, unken doft eller mögel är ett tecken på att fukt tränger in i din källare, vilket vanligtvis beror på en bristfällig dränering.
  5. Om dräneringen är utförd för över 30 år sedan är det ett tecken på att du behöver genomföra en dränering av din fastighet i Bollnäs.

 

Kontakta oss för att boka en kostnadsfri fuktkontroll

Gårdsmark är ett företag som erbjuder tjänster som markentreprenad och dränering i Bollnäs med omnejd. Våra medarbetare är yrkesutbildade och certifierade inom Säker Grund. Det betyder att då du anlitar oss för att dränera din fastighet kan du vare säker på att arbetet utförs korrekt och enligt rådande branschregler. Dessutom lämnar vi frikostiga garantier på vårt arbete så att du kan vara trygg även efter att dina nya dräneringsrör är lagda.

 

Du kan använda vårt formulär på sidan för att boka en kostnadsfri fuktkontroll. Då kan vi samtidigt inspektera din husgrund och lämna förslag på åtgärder. 

Boka ett hembesök med kostnadsfri fuktkontroll!

För att hjälpa dig avgöra om du behöver ta hjälp med dränering, kan vi komma ut på ett gratis hembesök och ge en professionell kontroll av din husgrund. Fyll i nedanstående formulär, så kontaktar vi dig inom kort!