Undvik kostsamma fuktskador med en dränering i Alfta

Källarlukt, fuktiga väggar eller en källare som börjar kännas kall – hur allvarligt är det egentligen? Våra erfarna medarbetare går igenom varför dränering är elementärt i en fungerande fastighet samt vilka tecken du som husägare bör vara uppmärksam på för att undvika kostsamma skador.

Har du koll på vilka tecken som tyder på att det är dags att utföra en dränering av din fastighet? Om du känner dig osäker är du inte ensam – många husägare har bristfälliga kunskaper om detta. Att ha en fungerande dränering är dock av största vikt för att undvika kostsamma skador. Vill du veta vilken funktion en dränering fyller och vilka tecken som tyder på att det börjar bli dags att dränera om? Vi har gedigen kunskap och lång erfarenhet av dränering i Alfta och går igenom allt du behöver veta om dränering!
 

Därför behöver man dränera 

En dränering ska alltid göras om en fastighet på något vis utsätts för fukt – något de allra flesta hus gör. Det kan vara i form av till exempel regn, smält snö eller dagvatten. En dränering leder bort vatten från husgrunden på samma sätt som stuprör leder bort vatten från taket på ett hus. Att hålla sin husgrund fri från fukt är fundamentalt i en fungerande fastighet. Väntar man för länge med att dränera om kan den fukt som trängt in leda till besvärliga och kostsamma fukt- och mögelskador som riskerar att bli dyra att åtgärda. Har man riktigt otur kan de boendes hälsa påverkas negativt då mögel kan orsaka hälsoproblem. Värt att veta är också att en dränering kan resultera i lägre energikostnader i det långa loppet – särskilt om ditt hus har många år på nacken.


Hur vet man att det är dags för en dränering i Alfta?

Även om det inte finns någon allmän regel som gör att man kan veta säkert när det är dags att dränera om finns det ett antal tecken man bör vara uppmärksam på:

  • Du känner av en så kallad källarlukt i ditt hus
  • Det finns synlig fukt på väggarna
  • Putsen från väggarna har börjat släppa
  • Dina tapeter har fått synliga bubblor
  • Källaren har börjat kännas kall och rå
  • Den senaste dräneringen gjorde för över 25-30 år sedan
  • Huset har fått problem med mögel

 
För att slippa de problem som kan uppstå om din bostad inte har en fungerande dränering bör du vid minsta tvekan låta en fackman göra en professionell bedömning av läget. Vi är din lokala expert på dränering i Alfta som finns till hands för att avgöra huruvida det är dags att dränera om. Vi utför dessutom dränering i Bollnäs, Alfta och närliggande områden. Läs mer om våra tjänster eller kontakta oss så berättar vi mer. Vi är alltid redo att ta oss an nya projekt!

Boka ett hembesök med kostnadsfri fuktkontroll!

För att hjälpa dig avgöra om du behöver ta hjälp med dränering, kan vi komma ut på ett gratis hembesök och ge en professionell kontroll av din husgrund. Fyll i nedanstående formulär, så kontaktar vi dig inom kort!