Hur fungerar en dränering i Söderhamn?

Undrar du varför man behöver dränera sin fastighet, eller är du rentav nyfiken på hur en dränering går till? Här går vi igenom hur man går tillväga när man dränerar och förklarar varför det är av största vikt att en fastighet är dränerad.

Undrar du hur går en dränering till eller vilken funktion dränering egentligen fyller? Vi har lång erfarenhet och gedigen kunskap och vet vad som krävs för att utföra en dränering enligt branschens alla regler. Nedan reder vi kortfattat ut vad som är syftet med att utföra en dränering av sin fastighet och hur det går till rent praktiskt. 
 

Vad är syftet med dränering?

Den främsta anledningen till att man behöver dränera en fastighet är för att undvika fuktproblem. Med en dränering som inte fungerar är risken stor att det kommer in fukt som i sin tur kan leda till problem med mögel. En dränering är alltså nödvändigt för dig som äger en fastighet som på något sätt utsätts för fukt – det kan vara från till exempel regn, dagvatten eller smält snö. Den funktion en dränering fyller är att vattnet leds bort från husgrunden så att den hålls fri från fukt. Väntar man för länge med att dränera trots att det är dags kan de fukt- och mögelproblem som uppstår bli kostsamma att åtgärda. Har man minsta tvekan är det därför alltid bäst att kontakta en fackman som kan göra en professionell bedömning av huruvida fastigheten behöver dräneras eller ej. 
 

Så går det till när man dränerar

En dränering inleds med att man gräver rent runt fastigheten – man gräver alltså bort marken intill husgrunden. Detta sker vanligtvis med grävmaskin. När detta är klart gör man rent husets väggar och kontrollerar samtidigt om det finns sprickor eller liknande, något som åtgärdas på plats om så är fallet. Därefter isolerar man grunden. Syftet med detta är att driva ut fukt samt att värmeisolera. Därefter är det dags att lägga dräneringsledningar, det vill säga rör som för bort vatten. Sedan lägger man på ett lager av grus ovanpå själva dräneringsytan. När detta är gjort täcker man allt med en fiberduk, vars syfte är att skydda dräneringsanordningen från att täppas till av jord och liknande. Därefter lägger man på ytterligare ett lager grus. Avslutningsvis återställer man tomten för att det ska finnas så lite spår som möjligt efter dräneringen.
 

Vi utför din dränering i Söderhamn

Vi är din lokala expert på dränering i Söderhamn! När du anlitar oss för att utföra din dränering kan du räkna med att arbetet utförs såväl effektivt som säkert. Vi har lång erfarenhet av stora som små projekt inom dränering i Bollnäs, Söderhamn och närliggande områden. Vi arbetar endast med produkter och utrustning av bästa kvalitet och gör alltid en slutbesiktning av dräneringen till tillsammans med dig. Vill du veta mer om hur vi genomför våra projekt inom dränering? Då kan du läsa mer om våra tjänster här.

Utnyttja ROT-avdraget när du gör din dränering i Söderhamn

När du anlitar oss för att utföra din dränering i Bollnäs, Söderhamn eller andra närliggande områden har du rätt att göra ROT-avdrag. Detta innebär i praktiken att du får dra av 30 procent av själva arbetskostnaden för dräneringen. Läs mer här.

Vill du ha hjälp att avgöra om det är dags för en dränering av din fastighet, eller vill du boka in ett kostnadsfritt hembesök? Varmt välkommen att kontakta oss redan idag – vi är alltid redo att ta oss an nya projekt!

Boka ett hembesök med kostnadsfri fuktkontroll!

För att hjälpa dig avgöra om du behöver ta hjälp med dränering, kan vi komma ut på ett gratis hembesök och ge en professionell kontroll av din husgrund. Fyll i nedanstående formulär, så kontaktar vi dig inom kort!