Hur fungerar ROT-avdrag om du behöver dränera ditt hus i Alfta?

Är det dags att genomföra en dränering av din fastighet i Alfta kan du vända dig till oss som är proffs inom området. Vi erbjuder dig en kostnadsfri fuktkontroll, besiktning av din husgrund och lämnar förslag på åtgärder. Läs om hur du kan använda ROT-avdrag vid din dränering här.

Har du problem med fukt i din källare eller har fukt trängt in i din husgrund är det vanligast att det beror på att din dränering för fastigheten inte längre fungerar. Antingen har din dränering uppnått sin livslängd, blivit skadad eller så kanske grundvattnet i marken har stigit. Oavsett av vilken orsak du behöver genomföra en dränering av ditt hus i Alfta kan du kontakta oss på Gårdsmark som är specialister på allt inom dränering.

 

Allmänt om ROT-avdrag för markarbeten

ROT-avdrag är ett skatteavdrag som du kan använda dig av då du utför reparationer, underhåll eller tillbyggnad för din fastighet. Det innebär rent generellt att du normalt inte kan använda dig av ROT-avdrag då du utför markarbeten på din tomt. Dock finns det undantag då de markarbeten som utförs görs i syfte för att förbättra din fastighet som exempelvis då du ska genomföra en dränering av din fastighet i Alfta.

 

Använda ROT-avdrag för dränering av din fastighet i Alfta

När du genomför en dränering av ditt hus i Alfta så uppgår arbetskostnaderna till cirka 60 % av totalkostnaden. För den del som avser arbetskostnader kan du göra ett ROT-avdrag på motsvarande 30 %, upp till maximalt 50 000 kronor per år. Avdraget får du direkt på vår faktura så att du slipper ligga ute med några pengar.

 

Villkor för att kunna använda ROT-avdrag

När ditt hus i Alfta behöver en dränering kan du använda dig av ROT-avdrag för att reducera arbetskostnaderna med 30 %. För att beviljas ROT-avdrag behöver du uppfylla följande villkor.

 

  • Du ska äga den fastighet där arbetet ska utföras.
  • Fastigheten ska vara minst 5 år gammal.
  • Du ska vara myndig eller fylla 18 år innan kalenderårets slut.
  • Du ska vara permanent eller delvis bosatt i fastigheten.
  • Du behöver ha betalat in minst motsvarande belopp i skatt under året.
  • Du behöver ha utrymme kvar av de 50 000 kronor du kan använda varje år i skatteavdrag.

 

Låt oss utföra en dränering av ditt hus i Alfta

När du behöver hjälp med fuktskador i din källare kan du vända dig till oss på Gårdsmark som är ett väletablerat företag som utför tjänster som dränering i Bollnäs och Alfta med omnejd. Våra medarbetare är yrkesutbildade och certifierade vilket innebär att vi utför vårt arbete korrekt, säkert och med ett perfekt resultat för maximal livslängd. Använd formuläret på vår sida för att boka en kostnadsfri fuktkontroll redan idag så kan vi samtidigt inspektera din källare och husgrund samt bistå med råd. 

Boka ett hembesök med kostnadsfri fuktkontroll!

För att hjälpa dig avgöra om du behöver ta hjälp med dränering, kan vi komma ut på ett gratis hembesök och ge en professionell kontroll av din husgrund. Fyll i nedanstående formulär, så kontaktar vi dig inom kort!