Enskilda Avlopp

Enskilda Avlopp

Behöver du hjälp med ett enskilt hemma hos dig? Då har du kommit rätt! Vi hjälper privatpersoner och företag med detta i Bollnäs med omnejd. Inget projekt är för stort, för litet eller för krångligt för våra proffsiga hantverkare.

Regler kring enskilda avlopp

Med enskilt avlopp åsyftas de avloppsanläggningar som inte är anslutna till det kommunala avloppsnätet. I Sverige har vi ingen specifik lag som reglerar enskilda avlopp. Istället har vi allmänna hänsynsregler som går ut på att den som ansvarar för en verksamhet med utsläpp utöver detta ansvarar för att minimera skadan av utsläppet eller minska risken för så kallad olägenhet för människors hälsa och miljö.


ROT avdrag

När du som privatperson anlitar oss för att göra enskilt avlopp i Bollnäs med omnejd har du rätt att göra ROT-avdrag. Det innebär att du får dra av 30 procent av arbetskostnaden. Du som kund ansöker inte själv om denna skattereduktion, utan vi drar av rätt del av arbetskostnaden på fakturan till dig.

Kontakta oss redan idag för en kostnadsfri offert!


Fler tjänster vi utför

Boka ett hembesök med kostnadsfri fuktkontroll!

För att hjälpa dig avgöra om du behöver ta hjälp med dränering, kan vi komma ut på ett gratis hembesök och ge en professionell kontroll av din husgrund. Fyll i nedanstående formulär, så kontaktar vi dig inom kort!